suntliv

Alla inlägg under juli 2009

Av suntliv - 28 juli 2009 18:39

När jag slog upp ögonlocken i dag kände jag direkt: ´Parken!´ Jag såg genom persiennen att solen sken och jag kände sådan lust att komma ut. Har (pga smärta) blivit si och så med träning på sistone ju. 55 minuter i parken blev det. Jippi! :) Hem. Duscha. Stående äta en hårdbrödsmacka (hann inte mer). Hämta cykeln och i racerfart cykla för att hinna med min tid på ´privatkliniken´. Det gick bra där (skulle kunna berätta några små detaljer som väckte tankar men tar tillbaka det). Fått en tid i oktober, får se om den passar med alla andra tider, operationer...Föresten, något helt annat: knutan är nu 9 x 8 cm!! :(


Köpte en bunt med rädisor, en liten ask blåbär och några nävar vaxbönor. Det slog mig först när jag kommit een bit på vägen hem att det nog var ett överpris säljaren drog till med? 140 kronor!?! :(


I dag gjorde jag något dumt. Jag har låtit marisarna hälsa på Sankan (hamster bäbis) och det har gått bra. Det gjorde det med Kit och Sankan också men VIPS kom Emma och väste likt en kattaracka och HÖGG efter sankan som lade sig på rygg och spelade död. Det kunde han ha varit också om inte mitt finger kommit i vägen. Det kändes rejält när min annars så fredliga lilla Emma högg mig. Tur det inte var i lille Sankan som alltid är pigg, glad, nyfiken och bedårande söt. :)

Töserna har i dag fått ett till hus i buren och det gillas speciellt av Hanna och Alva. Ett ´timmerhus´ likt i skogarna i Canada. ;-)


I dag kom ett brev med ett paket i med posten. I det vackra paketet som jag öppnade med omsorg fanns en liten bok med precis det jag försöker lära och praktisera nämligen att vara i nuet, inte oroa sig för mycket, acceptans och annat bra. Tack Pia för fina ord i kortet och en bra och användbar gåva som jag redan värdesätter högt!


I morgon skall jag förhoppningsvis ut i parken igen på morgonen för att efter lunch träffa en fin människa som jag har förmånen att arbeta i samma verksamhet som. Nilla kallas hon. Tack Nilla! :)


Lycka till på resan Nini som i morgon far till Mauritzius!!

Ha det gott. Tack för besöket här i bloggen.

Av suntliv - 27 juli 2009 16:31

Ni kan tro att i går kväll när jag gick till sängs fungerade inte apparaten så jag kunde höra nya cd-boken. I stället gick jag och hämtade Emma och vi somnade. Hon fick ligga på två filtar och efter en timme vaknade jag till och gick upp en kort sväng. Väl tillbaka kom jag yrvaken på...Emma!? Lyfte på filten och där låg hon varm och mjuk. Hon är för söt. :)

I dag har jag varit på stan och köpt 8  (i mitt tycke) trevliga tallrikar. 10 kr/st. Fyra olika mönster. :)

 Fått dille på GB´s Twister...har gett upp ´vanlig´ glass. Provade ett par matskedar tofuline blåbär i går men det är för sött!

 I kväll blir det nog ett ´wrap´ med grönsaker, vegetariska bitar och hemlagad sås. Det blir även allsvenskan och presentationen av Zlatan i Barcelona.

Ha en fin kväll. Tack för titten.

Av suntliv - 26 juli 2009 20:55

Vad skönt med en söndag där jag dagen efter inte behöver åka till arbetet ...

s-e-m-e-s-t-e-r. :) Haft mycket (bara förnamnet) ont i magtrakten i dag och vad lyxigt att bara kunna ligga och vila i sängen med rullkudden mellan knäna. Nu har värken släppt för denna gång och jag har ätit pajrester till efterrätt.

Var ett slag på COOP och fann några billiga komedier. Dessutom fyndade jag ljudböcker för 149 kronor jämfört med bokklubbarnas ´klubbpris´289 kr/st!!

Jag skall vila och återhämta mig med ljudböcker tänkte jag. En stund koncentrations-och uppmärksamhetsträning före läggdags kanske? Vara ´här och nu´medan boken läses upp. Härligt. Låna cd-böcker på stadsbiblioteket?:)


Jag tar mig sakta med säkert an bostaden och dammar, sorterar...viljan finns. Värken (njurstensanfallen) sätter ´P` för ambitionen. När krampen släpper gör jag så gott jag kan.


Har ni sett reklamen för barncancerfonden? Den talar ungefär om att tre av fyra barn blir friska från cancer men det fjärde dör. Hur många missvisas och tror att var fjärde barn dör i cancer? det är vart fjärde barn av de som

d r a b b a t s som (tyvärr) dör, enl statistiken. Skillnad.

Här är dagens fynd i alla fall:

Av suntliv - 26 juli 2009 07:33

Såg en film i går ´Marley & jag´. Grät floder. Fick hämta Emma och ha henne hos mig. Stackars Emma, hennes fina päls var våt av mina tårar. Jennifer Aniston & Owen Wilson var så fina mot Marley, hela filmen. :) Sitter här och får tårar i ögonen igen.

Önskar dig en fin söndag.

Av suntliv - 25 juli 2009 20:16

Trött. Sover. Helt slut. Men i kväll har jag ´gjort mig till´ och bakat en s.k ´italiensk paj´. Önskar ni kunde känna doften här blivit sen pajen kom ur ugnen. Mmm. Mild, god, ljuvlig. I pajen finns bland annat kanel,  rivna Jona gold äpplen, grovhackad mandel, russin som legat i blöt i frukt-och bärlikör (som jag köpte enbart med tanke på pajen). När jag blev bjuden på denna paj kände jag att den var det absolut godaste jag smakat. Delikat. Hoppas min också är det. :-)


Visar även bild på Emma, en av mina fyra ´det-bästa-som-finns´. Alltid vänlighet och värme från dessa underbara djur som är min sanna glädje. :-)


Här kommer för icke-känsliga en bild som inte ger knutan rättvisa men än dock.

Väntar på besked och det kanske kommer nästa vecka om inte remitterande doktor har semester? Smärtan från njuren har ökat. Inte konstigt. På drygt en månad har den största av stenarna ökat från 2½ cm till 3 cm x 2 cm. Den mindre lär vara mer än 1 cm och de upptar större delen av njurbarken. Jag kan helt enkelt inte promenera/powerwalka för tillfället. Detta påverkar min diabetes och jag blir tjockare om magen. :-( *sucka* men skam den som ger sig. Nu är det semester och en del trevligheter inplanerat mitt i allt kring hälsa. :-)

Det är inte hur man har det utan hur man tar det! Eller hur?


I förmiddags cyklade jag till en alldeles speciell handelsträdgård och frossade i gröna växter och köpte ett gäng. Här skall sorteras, röjas och fixas under semestern. Så gott jag hinner. *älskar*

Värme från mig till dig.

 Tack för din tid.ack


Av suntliv - 23 juli 2009 16:45

Fixa Dra ut visdomatanden.

Ultaljud njurar.

Urografi.

Samtal med urolog.

Till doktorn med knutan.

Mammografi.

Ultraljud knutan.

Punktion,cellprov.

Punktion med grövre nål.

Operation av bröstet.

Diabeteskontroll.

Konsultation på en plastikkirurgiklinik.

Neurologisk status (foten,ryggen).

Operation av njuren (med ALLT vad det innebär).


Ungefär så! Men jag är trots smärta alert och inte varit sjukskriven en dag från arbetet på grund av ovanstående. Känns ´ganska´mycket nu men jag är positiv. Diabetesen missköts, tyvärr. Skall skärpa mig. Jag är (men det kanske är svårt att tro?) inte den som går till doktor/söker sjukvård i onödan.Kanske därför det blivit så mycket nu?


I dag har jag börjat tidigt och då kunde jag sluta tidigt på arbetet. Hade tre tider på sjukhuset. De läkare jag träffat har blivit förvånade när de sett den stora knutan. Ja, den syns! De vet ännu inte vad det är. Först stack dr i ett blodkärl. Det blev fyra stick och jag lovar att det känns - än. Men det är okej.


Det blir en operation till. Bröstet. Jag är glad för det (för så här kan jag inte gå)! Jag är överhuvudtaget glad för att tiderna hölls i dag, tacksam för all hjälp. Att dagen kom till slut och att det är klart, så här långt. Besked lär ges inom de närmaste veckorna.


Jag har en ynka dag kvar till semester! Känn på den du! ;-)

Visar bild på finaste Alva, hennes gulliga nos som hon skjuter upp när hon blir kliad under hakan. Gud vad jag älskar er töser!!! :)


Hoppas Du är frisk. Tack för Din tid.






Av suntliv - 22 juli 2009 18:39

Torghandel. Köpte ljuvliga vaxbönor i dag. Sommarkänsla. :) Mums.

Av suntliv - 22 juli 2009 18:00

Hej, i dag har vi varit på äventyr med arbetet. Trevlig tur och på hemvägen hamnade vi på ett ställe med mysiga, fina, billiga grejor så jag köpte en del. :)

Hushållsrullehållare med ängel on top, värmeljusstakar (5 resp 10 kr/st!), fina kort m.m Jag blev så glad. Ska mysa till det inför hösten. STOPP OCH BELÄGG! Ok, jag vet jag vet. det är den 22 juli. Inte höst. ;-)

Kram från mig.

Ovido - Quiz & Flashcards