suntliv

Alla inlägg under juli 2009

Av suntliv - 22 juli 2009 17:13

Tänkte först berätta om något tråkigt. I affären på hemvägen såg jag ett ´spöke´. Ja hon ser ut som ett. Siliva. Silvia som flyttade till Sverige från USA för många år sedan. Vi blev kollegor på ett äldreboende. Båda undersköterskor. Hon och en usk:a (Lars) var för !"@#£!!$%&!! (=svordom).

Vi skötte om ett gäng äldre personer. Tänk människor som du och jag som blivit gamla och i behov av hjälp. Silvia (och Lars) hade så bråttom. Vid matning, vid wc, besök, när medicin skulle intas, vid tvätt, när magen skulle skötas osv. Minns Silvia fick på handskar och grävde upp i ändtarmen på vissa när de skulle `plockas´ dvs plocka ut avföringen för hand när det var förstoppning.Inte ett vänligt ord, en hand att hålla i, ett leende, smörja fötterna (t ex medan man ändå pratade). När jag såg denna människa i affären började hjärtat slå snabbare. :( Jag studerade henne och hon såg mig inte.

Jag mindes. Blev arg. Ville gå fram och sparka henne därbak! Hur vill man själv ha det om man behöver hjälp? Eller min favoritfråga i mitt eget arbete: VEM ÄR JAG DÄR FÖR? Det är den enda fråga man behöver ställa sig. Jag slutade snabbt på stället och började på ett boende för fem yngre utv.störda kvinnor (eller med korrekt kanske fem kvinnor med funktionsnedsättning). Där jobbade jag bla med Pelle, han som, visade sig, roade sig med att via datorn kolla porrfilmer medan jag jobbade inne i tjejernas lägenheter. Kommunen tog kontakt med chefen som ringde mig och frågade om jag märkt något. Pelle fick sluta med omedelbar verkan. Han flyttade till Australien för att gå en fotoutbildning.Det finns fler konstiga, kanske vågar jag säga ´störda´personer jag träffat på och som jag i dag skulle våga ruska om.

Jag mindes Carina (biträde) och Anna (förlåt Anna men du förbrukade din rätt...) som ´jobbade in´ sin runda i den kvällspatrull i norra Sverige där jag sommarjobbade i en sommar för länge sedan) och (läs och häpna (åkte hem!) eller Anna som åkte och tog ett aerobicpass under arbetspass (´jag hade ändå inget att göra´).

Jag blir så arg!! Gamla som knappt fick tid på sig att dricka sin filmjölk, som inte fick ordentligt med vätska, tog det för lång tid så var de ´mätta´resonerade dessa två. Jag minns wettexduken som borde kasserats för månader sedan. Disken som fick stå. Osv. osv.

Silvior, Annor och Carinor, Pellar och Larsar (ni är med va? :) ) finns överallt - jag vet.

Jag är trött på dem, avskyr dem och känner att jag blir arg så här långt efter. Jag lämnade äldreomsorgen efter flera år. Jag gillar att tjäna gamla och vill behandla dem med största respekt över att ha levt ett helt liv, det var min tur att hjälpa dem. Tyvärr orkade inte ryggen. Efter sex års högskolestudier har jag i dag ett bra arbete men någonstans drömmer jag (även om jag så stolt över utbildning och arbete) om att vara mer med djur, att hjälpa djur m.m

Ewa vet vad jag menar. JU MER JAG LÄR KÄNNA MÄNNISKOR JU MER VILL JAG HA EN HUND. 

Dagen har inte enbart inneburit denna tråkighet, återkommer med positivt inlägg snart. Tack.:)

Av suntliv - 21 juli 2009 18:49

En kort dag i dag (på arbetet), for hem tidigt på e.m och handlade på ´stora ICA´. Jag har ätit alltför många körsbär i dag - också. *tittar i taket* Åh vad de är goda -och vackra i färgen. :)

Läste på text-tv att de i går funnit pappan och i dag sexåriga dottern som drunknade i Norge. Ord blir överflödiga. Så fasansfullt. `Shit happens´ som Marlon Brando sa i ´The score´. Jag hade inte tagit med en sexåring på forsränning, illa nog att utsätta dem för bilfärder, flyg, tåg eller hur man transporteras. Man anar aldrig när det är ´sista gången´. Vem kunde tro det?


Om ni visste hur trevliga busschaufförerna är. :) Efter år av pendling lär man sig känna igen dem och i dag var det en jag inte sett på länge så när jag sagt ´Hej!´sa jag ´Det var kul att se dig igen!´. ´Har du varit borta? ` Han svarade ´Det var nog ett år sedan du såg mig.´ ´Jaha, har du varit borta?´ (idiotisk fråga va? haha) Då hade han haft kontorstjänst. `Kul att se dig i alla fall, jag minns dig som så vänlig.´ En uppriktig komplimang är aldrig fel eller hur? Jag blir så ´lycklig´av vänlighet. :)


Har en intressant rapport jag skall läsa om hur mindfulness påverkar, en undersökning inom primärvården. :)


Måste tipsa om bloggfamiljen.se. Jag läser Magdalena Graafs blogg för att hon kan vara så rolig och nyss läste jag ett inlägg vid namn ´KUB´ (läs det!) i Kim Kärnfalks blogg. Tårarna rann. Så fantastiskt skrivet av en kvinna som längtat efter barn i många år och som gjort många försök och som varje månad gråtit och inte vetat hur hon skulle överleva när menstruationen kommit som ett hån. Kim! Jag håller tummar & tår!!


Är ´Allsång på Skansen´ första klassens skit (förlåt Anders)? Får den uppfattningen just nu när Lars vegas trio intagit scenen!


Ha en trevlig kväll.



Av suntliv - 20 juli 2009 19:39

Vilket BUSVÄDER! Ösregnar. Stackars killar som spelar match. Jag ser dem på tv i stället. :) Har efter jobbet hunnit handla mat och lagat en gryta (likadan som i går). Köpt alla ingrediener till Canelloni och grekisk gryta jag beskrev i gårdagens inlägg. Jag har även för första ggn på hundra år varit på systemet och köpt frukt-och bärlikör. Detta enbart för en ljuvlig kaka jag skall prova på att göra, den var verkligen suverän. Hoppas den blir så även när jag gör det.:)


I dag på bussen hem från arbetet kunde jag inte hålla mun. Två bröder åkte med sin rökande mamma och den äldre av bröderna slog, tryckte ner huvudet och var allmänt störig mot sin bror. Jag vet, man kan dra den om ´syskonkärlek´yada yada men jag ville inte se denna misshandel, blev så himla trött på det, såg jätteobehagligt ut. Jag frågade lugnt den äldre killen. ´Varför slår du honom?´. Han svarade att han inte visste. Jag log mot den yngre. Äldste pojken tittade på sin mamma som inget sa. Tydligen hjälpte det, han gjorde inte sin bror illa resten av resan i alla fall.


I dag kunde man läsa på  löpsedeln något i stil med ´Pappa & dotter druknkade. De skrek: Hjälp oss.´ Det är så fasansfullt. Svenskt par på semester i Norge, båten kantrade, vattenfall, strömmar...behöver jag fortsätta? :-(

Fy så hemskt tragiskt. Ett ögonblicks skillnad.


I dag har det blivit alltför många körsbär, der är så goda. men vad gör antalet körsbär om 100 år? :)


Nu kallar riset. Och disken.

Tack för tiden Du ger här.

Av suntliv - 19 juli 2009 23:35

En härlig, lugn söndag. Hoppas att Din också varit det! Promenad till affären. Handlade. Ätit allför många goda, söta nektariner i dag... Sov som en stock på soffan ett par timmar. Ljuvligt.:)

Har nu klyftpotatis med rosmarinkrydda i ugnen och gryta på spisen. Ska snart göra salladen. Mums.

I veckan har jag ambitionen att premiärlaga två rätter nämligen Grekisk soppgryta (svarta linser, lök, morot, lagerblad m.m) och Canelloni med spenat och ricotta (färska lasagneplattor, vitlök, soltorkad tomat, parmesam, spenat m.m) Undrar vart jag skall få tag på ricottaost och är sådan god?


I morgon är det första arbetsdagen i sista veckan före min huvudsemester och jag börjar ta in att jag faktiskt skall vara ledig! :) Har en del planer för semestern och det känns icke-stressande, i alla fall det mesta.

Får se vad som hinns med. :)


I dag har jag, då jag inte äter fisk,  återupptagit mitt ätande av Omega 3 kapslar men fy vad de luktar...kanske skall ta linfröolja i stället för fiskolja.


Suttit och läst igenom helgens DN. Alltid intressant. Nu säger jag god natt.


Jag saknar bloggspot-bloggen för det var lätt att lägga ut bilder/foton på ett annat sätt än här. Det blir mycket text nu och totalt ointressant *skratt*. Förlåt. *skäms* ;)


Tack för Din tid i alla fall. :)

Av suntliv - 18 juli 2009 23:53

Har så här sent på kvällen sorterat och rensat ut bland smycken, parfymer, testat parfymer, provat halsband. Färgat ögonbrynen (=nöjd). Allt till tonerna av en cd-boxen ´Toner till tröst`, underbara klassiska, många av dem välkända, stycken. Chopin, Bach, Bethooven mfl. kompositörer. Lugnt och rofyllt. :)

Ska bli skönt att inom de närmaste  veckorna rensa ut ur garderoberna, kanske skänka till välgörande ändamål. :) Ätit för mycket i dag (också) :( har så ont av njuren att jag under dagarna inte kan äta som jag borde; sen på kvällen blir det tyvärr desto mer. I kväll blev det mortoskaka (ljuvlig men totalt onödig).

Det är viktigt med vila och återhämtning. Som i kväll. Härligt. Nu önskar jag Dig en god natt.:)


Av suntliv - 18 juli 2009 16:37

Det befann sig betydligt fler personer på nya, fina köpcentrat i dag än i går. Regnet gör sitt. Jag fick köpt en väska, Esprit-toppar för halva priset, hårborstar av bra kvalitét (utredningsborstar) och jag var i min nya favoritaffär Bijou Brigitte där jag hittade mysiga grejor. Nu får det vara bra med shoppandet!! Efter långpromenad till city intogs lunch på MAX (hamburgerkedja för den som inte vet). Jag åt ekologisk falafel (tänkte på dig Anna :-). Gillar du stark mat kan du prova! Hittade TZAY och länsade beståndet av det ;-) 4 små paket färska spett på Engel-brektsgatan. :) En av tre affärer som säljer just TZAY i stan. Hittade i en (för mig) ny ZOOaffär de tjockaste godaste hirskolvarna till pippi. S.k ´kinesiska´, de är torkade på ett visst vis. Köpte 10 stycken, så blir pojkarna  glada. :)

Ha en trevlig lördagkväll! Kram på dig och tack för titten!:)

Av suntliv - 18 juli 2009 08:48

Körde till nya köpcentrat i stan. Hade varit där en gång tidigare på bio och tagit en snabb titt i några affärer. Åh, så fint där är!! REA hade de också.

Fick två värmeljuslyktor (som om jag behövde fler ;-P ), ett armband med hem.

I en liten affär köpte jag ett vackert silverset med lila sötvattenpärlor. Det innehöll örhängen, kedja och en stor berlock. 129 kronor och det var inte på REA. ´Kostar det enbart 129 kronor skall jag be att få köpa ett sådant set tack.´ Sagt och gjort. Men när mitt sällskap skulle äta middag tog jag upp setet och såg en prislapp med 199 kr på kedjan och 375 kr på berlocken. Jag kände jag ville gå tillbaka även om sällskapet sa att de minsann aldrig skulle gått tillbaka och det var ju han i affären som gjort fel osv. Jag fick gå ensam tillbaka och när jag kom dit var en kvinna där och hon visste exakt vad det gällde. Hon blev så glad och pga min ärlighet drog hon av en rejäl rabatt så jag köpte (enbart) berlocken för 250 kr. Så gott det kändes. :-)


Sen fann jag den finaste och underbaraste affär jag någonsin sett!?!

Jag har aldrig sett så många och så fina smycken (läs stora örhängen) på en gång. I alla färger. Halsband och hårspännen också. Bijou Brigitte. En ny tysk kedja förklarade expiditen. Jag måste nog dit och kika i dag också. ;-) Skall träffa min bror och ta en fika där.


Urologen ringde i går och jag har nu fått detaljer inför och om operationen. I bloggen lämnar jag det därhän.


I går åt jag något ljuvligt som jag vill tipsa om. Klyftpotatis. :)Inget märkvärdigt men enkelt, gott och billigt. Jag tvättade av färskpotatis och delade i klyftor. Hällde på rapsolja, rosmarinkrydda, salt, litet piffi allkrydda och paprikapulver. In i ugnen och rörde om vid ett par tillfällen under tillagningen som tog kanske...40 minuter. Minns inte gradantalet men jag började nog på 200 och sänkte sedan till 150 - 175. MUMS.


Trevlig helg! Tack för titten!


Här är favoritaffären? :)

Av suntliv - 15 juli 2009 19:23

En tur på köpcentrat innan jag cyklade hem. Hamnade på Body shop. Skönt att de är för att skona miljön och att de inte testar sina produkter på djur.

Tog en sväng förbi Akademibokhandeln. Köpte papper & pennor. :)

Finns mycket ljuvligt att välja på.

Jag föll i dag för frestelsen att köpa ännu en bok av Skånepågen, författaren, entreprenören Ola Lauritzson som jag hade förmånen att träffa några timmar i december i fjol. :) Jag bjöd in honom till en föreläsning på arbetet och han pratade om vikt och sömn bland annat.Trevligt att lyssna på Ola.


Ha en fortsatt bra kväll!Tack för besöket.




Ovido - Quiz & Flashcards